30 Haziran 2015 Salı

AHŞAP BOYAMAYA DEVAM

     Çiçek tutkalı,  nişasta ve elimi bolca vazelinleyerek yoğurduğum rölyef hamurumda hazır. Bunun tarifini "Meral Hobi Art" blogdan almıştım. Tekrar teşekkür ediyorum.




           Hediye olarak yaptığım anahtarlıklar.







   Aşağıdaki dekopajlar 3D isterseniz gülleri kabartma çalışabilirsiniz.


 






 
 
 

23 Haziran 2015 Salı

YAKLAŞIK 70 YILLIK ANNEMİN TAHTA İLKOKUL ÇANTASI

      Anneme babasının ilkokula giderken tahtadan yaptığı çantasını dayımın hanımı yıllar sonra bodrumdan bulmuş yıkamış anneme vermiş.
      Bayağı yıpranmış kırılıp dökülmüş kısımlarını çiçek tutkalı ve buğdağ nişastası karışımından hazırladığım rölyef hamuru ile kapatıp tamir ettim.
      Bu arada ben ahşap objelerimi Filli boyanın su bazlı ipeksi mat boyası ile boyuyorum. Çok daha ekonomik ve kapatıcılığı yüksek oluyor. Beyaz olarak aldığım boyaya küçük boy aldığım cadence'nin normal boyalarını karıştırarak ton elde ediyorum.
 




    Annem;"Ben okula hep bu çantayla gittim. Kilidi bozulmuştu içindekiler dökülmesin diye işaret parmağımla kapağını tutardım." diyor.







      Tahta çantanın bir tarafına da kuş dekopajı çalıştım.
     Tamir edilip hayat bulan bu tahta çantaya ben, annemin ve dedemin hatırası  olarak  içine seccade, tesbih ve namaz başörtüsü koyacağım. Sürekli göz önünde olmasını istiyorum hatırası çok değerli.



17 Haziran 2015 Çarşamba

SİLİKON KOKULU TAŞ KALIBI YAPIMI

     Kokulu taşların kalıpları çok pahalı. O nedenle kendim yaptım.


     Yapmak istediğim  taş objenin her tarafını soğuk silikonla kapladım. Tamamen kuruyuncaya kadar bir kaç gün bekledim. Kuruyan silikon'un içindeki objeyi çıkartınca kalıp hazır istediğiniz kadar taş dökün.
       Aşağıdaki çerçeveyi hobi mağazasından satın alıp aynı şekilde kalıbını alarak çoğalttım.








 






5 Haziran 2015 Cuma


 
     Tesadüfen görüp hoşuma gittiği için aldığım vintage saate eve gelince peçete transferi uyguladım.