5 Eylül 2013 Perşembe

Tatilcilerin dikkatine; evinize dönerken lütfen köpek ve kedilerinizi sokağa bırakmayın

   Arkadaşlar sizlerle bir süredir görüşemedik malum yaz tatili!...
Bugün sizlerle çok önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. Okullar kapandığında çoğu kimse çocuğuna karne hediyesi veya sırf kendi hevesini gidermek için aldığı kedi ve köpekleri maalesef  tatil bitince kışlık evine götürmek yerine sokaklara terk edip gidiyorlar. Birkaç aylığına, heves uğruna özel mamalarla beslenen bu kedi ve köpekler sokaklarda kalınca açlıktan bir deri bir kemik kalıyor. Bazıları saldırganlaşıyor, bazıları da maalesef telef oluyorlar.
      Aşağıda gördüğünüz EFE' de bu talihsizlerden biri ailesi onu iki yıl önce sokağa terk edip gittiğinde Efe üzüntüden felç olmuş benim  alt komşum Ebru kendisi veteriner  (ama Türkiye de mesleğini yapmıyor) balkonunda bir yıl süreyle tedavi etmiş ilaçları çok pahalıymış "kendi imkanlarımla çok uğraştım" diyor.Efe şanslı olanlardan şimdi evli ve üç tanede yavruları var. kapının önünden ayrılmıyor apartmanı koruyorlar.Gündüz sıcaktan içeride uyuyor sabaha kadarda yavrularıyla birlikte hepsi caddenin bir köşesinde nöbet tutuyorlar.
          Lütfen eğer sizde bir şekilde kedi, köpek ...vb edinmişseniz lütfen hevesiniz geçtiğinde sokağa değil bir barınağa veya gerçekten ona bakmak isteyen birini bulup verin.
        Buradan Efe'yi iyileştiren komşum Ebru'ya teşekkür ediyorum.



Hiç yorum yok :