19 Kasım 2013 Salı

Çok fazla severek tüketilmeyen,deyim yerindeyse üvey evlat muamelesi yaptığımız kereviz aslında çok faydalı bir sebze


Kereviz'in birinci çakra (kök çakrası): İç salgı bezlerini, böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, sinir yorgunluğunu önlediğini, kanı pisliklerden temizlediğini ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasına neden olduğunu uzmanlar belirtiyor. Ayrıca karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor. Sarılığı gideriyor. Böbrekleri çalıştırıp fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerden kumu taşı döküyor. Şişmanları zayıflatıyor. Bunca faydası olan sebze ne yazık ki sofralarımızı fazla ziyaret edemiyor. Kokusundan şikayet edenler var ama sarımsak kattığım için olabilir mi bilmiyorum çok kokmadığını düşünüyorum.
            Ben saplarını zeytinyağı ile kavurup yumurta kırıp, biraz da pul biber ekip tüketiyorum inanılmaz tok tutuyor. Köklerini de kendimce uydurduğum yöntemle pişiriyorum. Aslında patates, havuç , portakal suyu ile de zeytinyağlı pişiriyorum ve benden başkası yemezken bu şekilde pişirdiğimde  bizimkilere de yedirebiliyorum.

Malzeme:
2 kereviz 
2 orta boy havuç
2 yeşil biber
4 yumurta
4-5 diş sarımsak
kararınca isteğe göre pul biber,karabiber,az reyhan,az kekik,tuz bir kesme şeker.
Bütün malzemelerle birlikte sebzeleri küp küp doğrayıp yıkayıp kendi suyuyla teflon tavada kısık ateşte iyice kavuruyorum. lezzetini ve tam pişmiş kıvamını beğenince yumurtalara karıştırıp, kavurduğum aynı tavada omlet gibi iki tarafını pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane ekiyorum. Çok güzel oluyor. Soğuk ta tüketebilirsiniz.Kereviz olduğunu bilmeseniz mantar yediğinizide zannedebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.




 









Yorum Gönder