3 Ağustos 2014 Pazar

PASTAHANE POĞAÇASI

 
Bu poğaçaların içine peynir vb...malzeme konmadan boş olarak yapılıyor. Tüketilirken arasına domates, beyaz peynir, yeşil biber veya arasına  acılı sos sürerek tüketmek daha güzel oluyor.
 
MALZEME;
*1 Kilo un (evde tartınız yoksa; yaklaşık 8 su bardağına tekabül ediyor.)
*2,5 Su bardağı su
*1 Paket yaş maya
*Bir su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Arzuya göre istenirse bir çay kaşığı mahlep
YAPILIŞI;
1-Tüm malzemeyi yoğur.
 
 2-Ağzını kapatarak mayalandır.(Kısa sürede kabarıyor)
 3-Kabaran hamurdan küçük yumurta kadar bezeler yap.


 
 4-Üzerine yumurta sarısı sür.
NOT:(Yumurta sarısı poğaçaların yalnızca üstüne sürülmeli yan kısımlarına da sürülürse kabarması engellenmiş olur.)

5-Tepsisinde bir süre daha beklet tekrar kabarsın.

 

 6-180 C'de pişir. AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok :