Bu poğaçaların içine peynir vb...malzeme konmadan boş olarak yapılıyor. Tüketilirken arasına domates, beyaz peynir, yeşil biber veya arasına acılı sos sürerek tüketmek daha güzel oluyor.
MALZEME;
*1 Kilo un (evde tartınız yoksa; yaklaşık 8 su bardağına tekabül ediyor.)
*2,5 Su bardağı su
*1 Paket yaş maya
*Bir su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Arzuya göre istenirse bir çay kaşığı mahlep
YAPILIŞI;
1-Tüm malzemeyi yoğur.
3-Kabaran hamurdan küçük yumurta kadar bezeler yap.
4-Üzerine yumurta sarısı sür.
NOT:(Yumurta sarısı poğaçaların yalnızca üstüne sürülmeli yan kısımlarına da sürülürse kabarması engellenmiş olur.)
5-Tepsisinde bir süre daha beklet tekrar kabarsın.
6-180 C'de pişir. AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder