13 Ekim 2014 Pazartesi

MANTARLI BÖREK


 
Yağmurlar bolca yağdı. Arkasından ormanlar mantarlarla doldu. Kilosu onbeş lira olan mantar son bir haftadır üç, dört lira arasında satılır oldu.

Sevgili eşim de mantarlı böreği çok sever. Bu gün ona mantarlı börek yaptım. Çok beğendi. Bende tarifini sizlerle paylaşmak istedim.





 
MALZEMELER;
*Bir kilo yufka (Altı adet oluyor genellikle) 

SOS MALZEMESİ;
*İki şişe maden suyu
*Üç yumurta (bir tanesinin sarısı böreğin üzerine sürülmek üzere ayrılacak.)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ


İç Malzemesi;
*Bir kilo kanlıca mantarı
*1 adet orta boy soğan (rendelenecek)
*İki adet kesme şekeri
*Kararınca tuz
*İsteğe göre karabiber ve kimyon (ben silme bir çay kaşığı karabiber, dolu bir çay kaşığı da kimyon koydum.
 
 
 
 Mantarlar yıkanıp ince ince kıyılır.
 Rendelenmiş soğan kavrulur. Üzerine mantar, tuz, şeker, kimyon, karabiber koyulup suyunu çekinceye kadar pişirilir. Mantar biraz sulanır o nedenle ince ince kıyınca suyunu elinizle sıkmanız iyi olur.
 Diğer tarafta iki adet soda, yağ ve bir tanesinin sarısını ayırdığınız yumurtaları ve yarım çay bardağı sıvı yağı iyice karıştırın.
 İlk yufkayı yağlı kağıt serdiğiniz tepsilye buruşturarak yerleştirin.
 Elinizdeki mantarlı harcı ;birkat yufka, bir kat mantarlı harç olarak tepsiye döşeyin.
 Tekrar yufka ikinci kat mantar.
 Son yufkayı da koyunca kesiyoruz.
 Üzerine  yumurta, maden suyu ve sıvı yağla hazırladığımız sosu döküp ayırdığımız yumurta sarısını da sürüyoruz.
 180 Derecede pişiriyoruz.
 
 Soğuyunca dilimlerip afiyetle tüketin. Su böreği gibi çok lezzetli oluyor. Şu an saat 02:59 dayanamadım bir dilim daha yedim. Eğer siz mantar sevmeyenlerdenseniz bu tarifi kıymalı veya peynirlide yapabilirsiniz.

Yorum Gönder