7 Kasım 2013 Perşembe

BİTTER ÇİKOLATALI-MISIR GEVREKLİ KURABİYE

      Bu tarifi bugün yanına uğradığımda; kabul günü olduğu için değişik bir tarif isteyen Türkan hanım için yayınlayacağım.Harika bir kurabiye inşallah beğenirsin.

Malzeme:125 gr. Tereyağ veya margarin (yarım paket)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
400 gr. nişasta
4 yemek kaşığı un
kabartma tozu
 Hepsini güzelce yoğur.Fındıktan irice yuvarlak parçalar al tepsiye diz, beyazca pişir.(150 derecede)



Diğer tarafta (80 gr) 3 paket bitter çikolatanıza inceltmek için bir kahve fincanı sıvı yağı katıp benmari usulü eritin.Kurabiyeleri sıcak çikolatalı karışıma atın.Her tarafını çikolata ile kaplayınca  elimizle ufaladığımız mısır gevreğine atıp her tarafına yapışmasını sağlayın.Soğuyunca da zevkle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.




 


 









Yorum Gönder